Den 15 oktober så reste Maria och Torbjörn Eliasson tillsammans med Barbro och Rune Hellberg ut till Bukoba. För att ni skall kunna följa arbetet i Tumaini Childrens Center och deras upplevelser så skapar vi denna blogg.

Efter en lång resa är vi framme i Bukoba. Resan har gått bra utan förseningar och med allt bagage på rätt ställe. När vi kom till vårt boende (samma fina lilla hus som förra hösten) möttes vi av flera i personalen som även hade fyllt skafferiet och lagat en härlig middag som vi delade. Det var så gott att få träffa alla igen.

Torsdagen den 17 oktober

Idag har vi träffat Adventina (föreståndare) som gett oss en uppdatering av läget bland gatubarnen. Verksamheten fungerar bra och det är idag ca 60 barn som får direkt hjälp på barnhemmet. Ytterligare ett stort antal får annan typ av stöd och uppmuntran. Det är väldigt gott att se att allt arbete, både här och hemma i Sverige gör skillnad. Tack till alla som är med och gör detta möjligt!

Tyvärr måste man också inse att behovet av denna hjälp inte minskar, tvärtom. Den sociala situationen är svår för många familjer och det driver många barn till gatorna i de större städerna. Utsattheten ökar och framförallt flickorna drabbas av sexuellt våld.